Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμάνι Πειραιά: Αλλαγές στο κυκλοφοριακό

pireas-kykloforiako

Αλλάζει ριζικά το κυκλοφοριακό γύρω από το λιμάνι του Πειραιά καθώς φαίνεται ότι θα ενισχυθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ οι μονοδρομήσεις έχουν συμβάλει στην εκτόνωση του κυκλοφοριακού στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά κυρίως δε γύρω από το λιμάνι.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τις διαδρομές του τραμ στον Πειραιά καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι στο τραπέζι έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες σκέψεις για επέκταση προς την αρχή της Ακτής Μιαούλη με στόχο να καλυφθεί και με μέσο σταθερής τροχιάς και το τέρμιναλ που είναι αφιερωμένο στην κρουαζιέρα. Η «επέκταση» αν τελικά επιλεγεί θα δώσει επιπρόσθετη λύση στην συγκοινωνιακή κάλυψη της επιλιμένιας ζώνης όπως αυτή προσδιορίζεται από την ακτή Μιαούλη και μέχρι το άγαλμα του λέοντα «συμβόλου» του Πειραιά.

Στο μεταξύ οι «τελικές πινελιές» μπαίνουν και στην ανάπτυξη του δικτύου των τρόλεϊ στην οδό Πειραιά με είσοδο στον Πειραιά που με την ενεργοποίηση της κάλυψης με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα αποτελέσει μία ακόμη ενίσχυση στα μέσα «σταθερής» τροχιάς ώστε ο Πειραιάς να είναι πλήρως καλυμμένος από μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τέλος οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν συμβεί σε δύο φάσεις με τις μονοδρομήσεις ελέω των έργων για το τραμ φαίνεται να έχουν δώσει «ανάσα» στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετώπιζε επί δεκαετίες ο Πειραιάς. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι ταχύτητες έχουν αυξηθεί καθώς όλο και περισσότεροι οδηγοί εξοικειώνονται με τις νέες ρυθμίσεις με ότι αυτό θετικό συνεπάγεται.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter