Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο Λιμεναρχείο Γυθείου ο Μ. Βαρβιτσιώτης

varvitsiotis-mil-0

Το Λιμεναρχείο Γυθείου επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπου συναντήθηκε με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο έργο τους.

Μετά τη συνεργασία που είχε μαζί τους, τους ενημέρωσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες το Λιμεναρχείο Γυθείου θα ενισχυθεί με ένα καινούριο σκάφος 12 μέτρων, δεδομένου ότι έχει στην ευθύνη του μια τεράστια έκταση ακτογραμμής και αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα παλαιό σκάφος, που με δυσκολία ανταποκρίνεται στις επιχειρησιακές ανάγκες.

Εν συνεχεία, ο κ. Βαρβιτσιώτης, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα και τους βουλευτές του νομού, επιθεώρησε τα έργα επέκτασης στο λιμάνι του Γυθείου, που βρίσκονται σε εξέλιξη κι αφορούν τόσο στην επέκταση του λιμενοβραχίονα, όσο και στην εκβάθυνσή του με στόχο να μπορούν να το προσεγγίσουν μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχετικά με την πρόοδο των έργων, τόνισε ότι: «Ένα πάγιο αίτημα της Λακωνίας βαίνει προς ολοκλήρωση. Η Λακωνία είναι μια τουριστικά δυναμική περιοχή με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και οι λιμενικές υποδομές θα συμβάλουν τα μέγιστα στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου, αλλά και ευρύτερα». Συνεχίζοντας ο κ. Βαρβιτσιώτης, είπε χαρακτηριστικά ότι:

«Προορισμοί με διεθνή ακτινοβολία, όπως η Σπάρτη, ο Μυστράς και η Μονεμβασιά είναι ικανοί να βοηθήσουν με τις υποδομές που δημιουργούνται στον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση για ποιοτικότερο τουρισμό και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», τονίζοντας, δε, ότι : « Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος της κρουαζιέρας και για να γίνει αυτό πρέπει οι λιμενικές μας υποδομές να είναι έτοιμες να υποδεχτούν μεγάλα κρουαζιερόπλοια με ασφάλεια».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter