Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω επίσκεψης του γερμανού Προέδρου Γ. Γκάουκ

kentro-gaouk

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο Σύνταγμα, μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στα σημεία που θα βρεθεί ο γερμανός Πρόεδρος Γ. Γκάουκ.
Ειδικότερα αποφασίστηκε η απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα και στην ευρύτερη περιοχή του Μεγάρου Μαξίμου και του Προεδρικού Μεγάρου ενώ κλειστός θα είναι από τις από τις 13:30 μ.μ. ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Ωστόσο παρά τις απαγορεύσεις, συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων πραγματοποιούν συλλαλητήρια και πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρόγραμμα του γερμανού προέδρου

Στις 16:00 ο Γιόαχιμ Γκάουκ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Το απόγευμα, θα βρεθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης και το βράδυ θα βρεθεί ξανά στο προεδρικό Μέγαρο όπου θα παρατεθεί δείπνο προς τιμή του.

Την Παρασκευή, ο γερμανός πρόεδρος θα βρεθεί στις 11:20 στη Βουλή και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ευ.Μεϊμαράκη.

Στις 12:20 θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τα Ιωάννινα και πριν τις 14:00 αναμένεται στο χωριό Λιγκιάδες, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο για τους εκτελεσθέντες από τους ναζί.

Μετά τις 16:00 θα επισκεφθεί την Συναγωγή των Ιωαννίνων, όπου και θα συνομιλήσει με μέλη της εβραϊκής κοινότητας.

Περίπου στις 18:00 αναμένεται να έχει επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από όπου και προγραμματίζεται να αναχωρήσει για το Βερολίνο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter