Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προσλήψεις στο υπουργείο Ναυτιλίας εντός του 2014

yna-67

Σε προσλήψεις προσωπικού προχωρά το 2014 το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως ανέφερε ο υπουργός κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες που είχε αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το «Βήμα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός τους ενημέρωσε ότι από τις προγραμματισμένες 337 προσλήψεις προσωπικού του υπουργείου οι 275 είναι για το ένστολο προσωπικό (λιμενικούς) και οι 62 για το πολιτικό από τις οποίες οι 32 αφορούν τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών χαρακτηρίζουν τις προσλήψεις ως «απολύτως αναγκαίες για την ενίσχυση του Σώματος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης».

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση με τον κ. Βαρβιτσιώτη ειπώθηκε ότι στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών θα συμπεριληφθεί το σύνολο των οικονομικών αρμοδιοτήτων του υπουργείου, καθώς και οι Ειδικοί Λογαριασμοί οι οποίοι δεν έχουν συμπεριληφθεί μέχρι σήμερα.

Ακόμη για τις κρίσεις προϊσταμένων τμημάτων είναι σε ισχύ η σχετική Υπουργική Απόφαση και δεν έχει ανασταλεί με προφορική εντολή, ενώ παράλληλα θα υπάρξει από μέρους του παρέμβαση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου οι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, να ενταχθούν στην κινητικότητα με τοποθέτηση τους σε άλλους φορείς.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου επεσήμαναν ότι η κατάρτιση του Οργανισμού του υπουργείου να γίνει με βάση το Ν.4150/14 «το γράμμα και το πνεύμα του οποίου προδιαγράφει ένα οικονομικό - παραγωγικό Υπουργείο και όχι στρατιωτικό, με τις αρμοδιότητες ακτοπλοΐας - ναυτικής εκπαίδευσης και εργασίας - επιθεώρησης πλοίων εκτός Αρχηγείου ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ.» και παράλληλα «ο ορισμός των αρμοδιοτήτων και η συγκρότηση των Διευθύνσεων να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης με βάση την οποία η μείωση κατά 34% των οργανικών μονάδων προδιαγράφει 6 Διευθύνσεις τουλάχιστον αμιγώς στελεχωμένες με πολιτικό προσωπικό. Επίσης να συσταθεί τεχνικό τμήμα στην Πλοηγική Υπηρεσία».

Είπαν ακόμη ότι οι μετακινήσεις προσωπικού και οι πειθαρχικοί έλεγχοι «δεν γίνονται με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια και με διαφαινόμενη στοχοποίηση του πολιτικού προσωπικού του ΥΝΑ» και επιπλέον μίλησαν για «τις προσλήψεις προσωπικού, για τις οποίες απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες τόσο υπηρεσιακών παραγόντων όσο και της πολιτικής ηγεσίας προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα».

 

Πηγή: www.tovima.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter