Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πειραιάς-Μασσαλία: Δρώμενα στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2013».

politistiki-protevousa-evropis

Παρουσία του Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Jean Loup Kuhn-Delforge και του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, παρουσιάστηκε χθες στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στη Μασσαλία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2013».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος καλωσόρισε το Γάλλο Πρέσβη, τους εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και τους παρευρισκομένους, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Ο βασικότερος λόγος που διοργανώνουμε αυτήν την εκδήλωση, εδώ στο Δημοτικό Θέατρο, είναι γιατί θέλω απόψε ο Πειραιάς να σηκώσει τη σημαία ενός δρόμου, που θα οδηγήσει τον Πειραιά να είναι η «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» το 2021. Ένας στόχος, που θα τον πετύχουμε.

Είμαι σίγουρος ότι η Μελίνα Μερκούρη που «γέννησε» το θεσμό «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», από εκεί ψηλά που είναι, όταν ο Πειραιάς θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, θα τραγουδάει «τα παιδιά του Πειραιά».

Στην χθεσινή παρουσίαση, μίλησαν:Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Jean Loup Klhn-Delforge, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Γιώργος Σιγάλας, ο Καθηγητής, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα πολιτισμού κ. Δημοσθένης Δαββέτας, η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Λίτσα Μπαφούνη και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στη Μασσαλία κ. Θωμάς Πεταλάς.

Την παρουσίαση συντόνισε η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα πολιτισμού κα Έρρικα Ανδριανοπούλου. Επίσης, πραγματοποιήθηκε προβολή του οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο διαμορφώθηκε για τον Πειραιά, σε μορφή slide show για τον 19Ο και 20Ο αιώνα, καθώς και το σύγχρονο πρόσωπο του Πειραιά σε μορφή timelapse. Η προβολή ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των δρώμενων στη Μασσαλία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter