Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απέλαση από την Τουρκία και σύλληψη στην Αθήνα για τον Άγγ.Φιλιππίδη

filiippidis-098

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Άγγελου Φιλιππίδη, καθώς ο πρώην διοικητής του ΤΤ απελάθηκε από την Τουρκία και επέστρεψε στην Αθήνα στις 9 το πρωί της Τετάρτης. Προηγήθηκε συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και των τουρκικών Αρχών.

Ο κ. Φιλιππίδης ταξίδεψε με πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών, συνοδεία δύο αστυνομικών. Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνελήφθη από αστυνομικούς βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εις βάρος του.

Στην είσοδο του κτιρίου της ΓΑΔΑ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Προσήλθα οικειοθελώς, όπως υποσχέθηκα χθες το βράδυ».

Αυτήν την ώρα ο Αγγελος Φιλιππίδης βρίσκεται ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα που έχει εκδοθεί εις βάρος του, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε το ΤΤ.

Ακολούθως, ο κ. Φιλιππίδης θα οδηγηθεί στον ανακριτή Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση, Γιώργο Ανδρεάδη.

Η έρευνα

Εις βάρος του κ. Φιλιππίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ -υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Εν τω μεταξύ, έντονη ενόχληση στο περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, προκάλεσε η υπερασπιστική γραμμή του Άγγελου Φιλιππίδη και το επιχείρημά του ότι διώκεται λόγω των φιλικών του σχέσεων με τον πρώην πρωθυπουργό.

Φιλιππίδης: Διώκομαι λόγω σχέσεων με τον Καραμανλή

«Ο κ. Καραμανλής έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. Μακριά από εκείνον οποιαδήποτε σκέψη για πολιτικά ελατήρια ή άλλου είδους κίνητρα πίσω από τις έρευνες της δικαιοσύνης» έλεγαν στενοί συνεργάτες του κ. Καραμανλή και σημείωναν με έμφαση ότι υπάρχουν σαφείς αποστάσεις από τον πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

 

 

Πηγή: www.in.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter