Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση Α. Σαμαρά-Β. Μιχαλολιάκου για την Πειραιώς

mixaloliakos-649

Η ανάπλαση της οδού Πειραιώς , του οδικού άξονα που συνδέει Αθήνα με τον Πειραιά αναμένεται να είναι ένα εκ των θεμάτων της ατζέντας που θα θέσει ο Δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό αύριο. Ειδικότερα σε εκπομπή του δημοτικού ραδιόφωνου της πόλης είπε τα ακόλουθα:

«Αύριο στις 12.00 βλέπω τον Πρωθυπουργό για μία εν τω βάθει συζήτηση των εκκρεμοτήτων και όλων των εντολών που έχει δώσει και καθυστερούν να υλοποιηθούν. Ένα από τα θέματα που θέλω να αναλάβει προσωπικά ο Πρωθυπουργός είναι η ανάπλαση της οδού Πειραιώς, από την Ομόνοια μέχρι το λιμάνι. Το θέλουμε όλοι. Το έχω ζητήσει πρώτος με επιστολή μου προς τον κ. Καμίνη και τους άλλους Δημάρχους του Μοσχάτου, του Ταύρου, της Νίκαιας – Ρέντη. Συμφωνεί και ο κ. Σγουρός.

Το έχει ανάγκη η χώρα. Πρέπει λοιπόν με το κύρος του ο Πρωθυπουργός να το υιοθετήσει και να ενταχθεί αμέσως στο ΕΣΠΑ. Οτιδήποτε μπορεί να γίνει σήμερα μην το αναβάλλουμε για αύριο. Η οδός Πειραιώς είναι ο ιστορικότερος δρόμος του λεκανοπεδίου Αττικής και της Ελλάδος.

Συνέδεε την Αθήνα με το λιμάνι της. Κάποτε μεσουρανούσε. Ήταν η λεωφόρος της ανάπτυξης και της βιομηχανίας. Τώρα μπορεί να γίνει απ' όλα: και εργοστάσια και ξενοδοχεία και κλινικές. Να υπάρχει ζωή και δημιουργία. Κι όχι αυτή η εικόνα της εγκατάλειψης. Η τριτοκοσμική εικόνα.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter