Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κηδεία Επίτιμου Αρχηγού Ναυάρχου Λ.Σ (ε.α.) Άλκη – Εμμανουήλ Σκιάδα

LS

ε κλίμα συγκίνησης παρουσία του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου ΜΠΑΝΤΙΑ Δημήτριου και πλήθους Αξιωματικών και στελεχών του Λιμενικού Σώματος, κηδεύτηκε χθες με τις προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών ο Επίτιμος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) ΣΚΙΑΔΑΣ Άλκης – Εμμανουήλ.

Ο ΣΚΙΑΔΑΣ Άλκης – Εμμανουήλ, εισήχθη στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος το 1948 ως Αξιωματικός και από το 1975 έως το 1980 διετέλεσε Αρχηγός του. Το ενδιαφέρον του και την αγάπη του για το Λιμενικό και τα στελέχη του, συνέχισε έμπρακτα σε όλη του τη ζωή.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στο Λιμενικό Σώμα, τιμήθηκε από την Πολιτεία με τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια, διαμνημονεύσεις και ηθικές αμοιβές για το ζήλο, τον επαγγελματισμό του και τις υπηρεσίες στην πατρίδα.

Ο εκλιπών αποτελούσε λαμπρό παράδειγμα και σύμβολο καθόσον σε όλη τη διάρκεια της ζωής του συνέβαλε ενεργά στην ανάπτυξη της Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς επίσης στην εδραίωση και στην εμπέδωση της θέσης του Λιμενικού Σώματος στη δημόσια διοίκηση, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του στη διατήρηση της ενότητας του Σώματος στην άσκηση των πολλαπλών αρμοδιοτήτων του, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της πατρίδας και των πολιτών της.

Η αναγνώριση της προσφοράς του ως Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντανακλάται και στο γεγονός ότι υπήρξε ο μακροβιότερος Αρχηγός και επί της Αρχηγίας του καθιερώθηκε ο βαθμός του Αντιναυάρχου.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο τέως Πρωθυπουργός Κων/νος Καραμανλής μετά της συζύγου του, ο τέως Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αλ. Παπαδόγγονας, ο τέως Υπουργός Πρ. Παυλόπουλος, οι επίτιμοι Αρχηγοί Λ.Σ., ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξ/κών Λ.Σ., ο πρόεδρος της Λέσχης Λ.Σ. καθώς και συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter