Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση «ταρακούνησε» τη Κεφαλονιά - Σοβαρές ζημιές στο λιμάνι Ληξουρίου

kefa1

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,7 βαθμών, έπληξε στις 5:08 τα ξημερώματα τη Κεφαλονιά. Οκτώ λεπτά αργότερα ακολούθησε μία ακόμη ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση έπληξε τον ίδιο εστιακό χώρο 12 χλμ ΒΔ του Αργοστολίου, με τον σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέκα άτομα έχουν τραυματιστεί ελαφρά κυρίως από πτώσεις αντικειμένων, ενώ σημαντικές είναι και οι ζημιές στο Ληξούρι.

Η σοβαρότερη από όλες εντοπίζεται στην προβλήτα του λιμανιού, η οποία ξεκόλλησε λόγω της μεγάλης έντασης του σεισμού, καθιστώντας την προσέγγιση στον λιμένα αδύνατη.

Στο νησί σπεύδουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συντονίσουν την καταγραφή των ζημιών και αποκατάστασης των προβλημάτων με βάση τα δεδομένα που δημιουργούνται στο νησί μετά το νέο σεισμό.

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και το αρματαγωγό «Χίος» για την ανακούφιση των σεισμοπαθών. Το «Προμηθεύς» μετέφερε είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό και ομάδα έξι ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού. Το «Χίος» θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των σεισμοπαθών, καθώς διαθέτει 250 κλίνες.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter