Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κεφαλονιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τα 5,7 Ρίχτερ

mixelakis-giannis-00

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Κεφαλονιά, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες αρωγής των πληγέντων, μετά την χθεσινή ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την αναστολή των τρεχουσών εισφορών στο ΙΚΑ για ένα μήνα και αναστολή των τρεχουσών εισφορών στην Τράπεζα Πειραιώς.

Με αφορμή τις φήμες που διαχέονται για νέο χτύπημα του εγκέλαδου ο ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στην αγωνία και την ανησυχία του κόσμου. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι οι επιστήμονες τηρούν στάση αναμονής για το αν η χθεσινή δόνηση ήταν ο κύριος σεισμός, ενώ μετά το χτύπημα του εγκέλαδου σημειώθηκαν 45 μετασεισμοί, από 3 Ρίχτερ έως και 5,1 Ρίχτερ.

Στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί, ωστόσο στο Ληξούρι που έχει πληγεί και περισσότερο από άποψη υλικών ζημιών, υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να ελεγχθεί η στατικότητα των κτιρίων.

Κλειστός από κατολισθήσεις είναι ο επαρχιακός δρόμος Ληξουρίου - Αργοστολίου, ενώ κλειστοί είναι και αρκετοί επαρχιακοί ορεινοί δρόμοι.

Για τον κόσμο που δεν μπορεί να μείνει στα σπίτια του, ο κ. Μιχελάκης, που βρίσκεται από χθες το βράδυ στο νησί, δήλωσε ότι καθώς οι καιρικές συνθήκες χαλάνε, κατέφτασε στην Κεφαλονιά το πλοίο Superfast 11, που έχει τη δυνατότητα να στεγάσει επτακόσια άτομα, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και το Ελευθέριος Βενιζέλος με δυναμικότητα 1.300 κλινών. Στο Superfast 11 μπαίνουν οι πρώτοι κάτοικοι.

Για τους κατοίκους υπάρχει ένα τηλέφωνο ανάγκης το 2671027311 αλλά και το 100.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter