Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εθιμοτυπική επίσκεψη Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή FRONTEX στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Mpadias Dimitris LS

Με αφορμή την παρουσία του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή FRONTEX κ. Gil Arias στην Aθήνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα εθιμοτυπική επίσκεψή του στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού Αντιναυάρχου Λ.Σ. Δημήτριου ΜΠΑΝΤΙΑ.

Κατά τις συνομιλίες τους, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τους στενούς δεσμούς συνεργασίας FRONTEX- Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο της αποστολής του τελευταίου για αποτελεσματική διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαικής Ένωσης και την αντιμετώπιση της παράνομης διέλευσης μεταναστευτικών ροών μέσω των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της χώρας μας στο ανατολικό Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Επίσης έγινε ειδική αναφορά στη λειτουργία του Επιχειρησιακού Γραφείου FRONTEX Πειραιά - που ως γνωστόν φιλοξενείται από το 2010 στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.- και στην ανάγκη στήριξης της αποστολής του.

Τέλος, έγινε ανασκόπηση της τρέχουσας κατάστασης και των προοπτικών εξέλιξης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπου οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των Ελληνικών Αρχών από τον FRONTEX και υπόλοιπα Κ-Μ Ε.Ε., μέσω του FRONTEX, στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προκλήσεων που ανακύπτουν από το φαινόμενο αυτό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter