Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπό έλεγχο φωτιά σε υπόγειο του νοσοκομείου Μεταξά στον Πειραιά

pireas-97

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:30 στο 2ο υπόγειο του νοσοκομείου «Μεταξά» στον Πειραιά.

Επί τόπου παραμένει δύναμη της πυροσβεστικής για το φόβο αναζωπύρωσης απο εύφλεκτα υλικά.
Απο τη φωτιά που εκδηλώθηκε από αδιευκρίνιστη αιτία σε αποθήκη, πιθανόν με αναλώσιμο υλικό στο 2ο υπόγειο, δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε κίνδυνος για τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου.
Για το λόγο αυτό δεν υπήρξε και εντολή για εκκένωση του νοσοκομείου. Ωστόσο λόγω του καπνού, κάποιοι απο τους ασθενείς, χρειάστηκε να μεταφερθούν σε άλλες πτέρυγες, κάτι που έγινε από το προσωπικό του νοσοκομείου με ασφάλεια.
Στο νοσοκομείο την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, έτυχε να βρίσκεται εκείνη την ώρα ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής, καθώς πραγματοποιούσαν επιθεώρηση σε τμήματα
Από τη φωτιά κάηκαν νοσοκομειακά υλικά, ενώ δεν υπάρχει ακόμη εικόνα εάν έχει υποστεί ζημιές και το αρχείο του νοσοκομείου.
O Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», μετέβη εκεί και στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να συγχαρώ και τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους εργαζόμενους, αλλά προπαντός τη διοίκηση και τα παιδιά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έδρασαν ακαριαία και αποτελεσματικά. Και έτσι και δεν έχουμε μεγάλες ζημιές και σε λίγη ώρα η φωτιά περιορίστηκε και κατασβήστηκε και το νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Θερμά συγχαρητήρια γιατί το κράτος λειτούργησε.
Η ενημέρωση που έχω είναι ότι έχουμε μικρές υλικές ζημιές. Ο Θεός, η πυροσβεστική με την άμεση και αποτελεσματική της επέμβαση και η διοίκηση, βοήθησαν και δεν έχουμε θύματα.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter