Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κίνα-HAE: Προς εδραίωση διμερούς πλαισίου στρατηγικής συνεργασίας

dubai 77

Η Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ενδιαφέρονται άμεσα για την εδραίωση στρατηγικού πλαισίου συνεργασίας στις διμερείς τους σχέσεις. Ο αντιπρόεδρος των ΗΑΕ και πρωθυπουργός του Ντουμπάι, Σεϊχης Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ-Μακτούμ κι η Σαν Τσουνλάν πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής συνεργασίας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος είχαν κύκλο διαβουλεύσεων στο Ντουμπάι, με αντικείμενο την ενίσχυση των διμερών
σχέσεων συνεργασίας.

Έτσι, τα ΗΑΕ δεν είναι μόνο η πρώτη χώρα του Περσικού Κόλπου με την οποία η Κίνα προχωρεί στην καθιέρωση πλαισίου στρατηγικής συνεργασίας, αλλά ταυτόχρονα τα ΗΑΕ αποτελούν τον μεγαλύτερο εξαγωγικό συνεργάτη του Πεκίνου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με την αναφερόμενη αξιωματούχο, μέσω της συνεργασίας τους, οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει βαθιά πολιτική εμπιστοσύνη, εποικοδομητική οικονομική συνεργασία, ουσιαστικές εμπορικές σχέσεις, αλλά κι ένα πλαίσιο συχνών πολιτιστικών ανταλλαγών.

“Τα ΗΑΕ βρίσκονται στο γεωγραφικό σταυροδρόμι της διεθνούς εμπορικής πρωτοβουλίας (Belt and Road Initiative) που υλοποιεί η Κίνα και είναι ένας σημαντικός συνεργάτης για την προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας. Η Κίνα επιθυμεί την ενίσχυση της συνεργασίας της με τα ΗΑΕ, προς όφελος των δύο λαών,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Σαν Τσουνλάν.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter