Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο Βελιγράδι, με μεγάλα σχέδια για τα Βαλκάνια

ketsiang 00

Με μεγάλα σχέδια για την περιοχή των Βαλκανίων έρχεται στο Βελιγράδι ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος θα συμμετάσχει στη σύνοδο Κορυφής μεταξύ της Κίνας και 16 χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEE), που διοργανώνεται αύριο και μεθαύριο στη σερβική πρωτεύουσα. Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, ο Κινέζος πρωθυπουργός επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνησή του στη σύνδεση της Κίνας με την Κεντρική Ευρώπη διά της χερσαίας και θαλάσσιας οδού.

Στο άρθρο αυτό, ο Κινέζος πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο λιμάνι του Πειραιά, χαρακτηρίζοντάς το βασικό κόμβο στη διακίνηση εμπορευμάτων από και προς την Κίνα. "Με κόμβο το λιμάνι του Πειραιά, στην Ελλάδα και το σιδηροδρομικό δίκτυο Βελιγραδίου - Βουδαπέστης, η αποκαλούμενη 'Νότια οδός' μπορεί να αποτελέσει τη θαλάσσια και χερσαία, ταχεία γραμμή επικοινωνίας της Κίνας με την Ευρώπη" τόνισε.

Υπογράμμισε δε, ότι η αξιοποίηση αυτής της οδού θα έχει οικονομικά οφέλη για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες απ' όπου διέρχεται. "Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεισφέρει σε συνεργασία με τις χώρες της περιοχής για να διευκολυνθούν οι μεταφορές, η διακίνηση εμπορευμάτων και η απλοποίηση των τελωνειακών διαδικασιών. Η χερσαία και θαλάσσια οδός, όπως και η χερσαία σιδηροδρομική γραμμή μέσω Ρωσίας θα αποτελέσουν το κατάλληλο, αποτελεσματικό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ Ασίας και Ευρώπης" επισημαίνει στο άρθρο του στο Ταγνιούγκ ο Λι Κετσιάνγκ.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter