Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στον ορίζοντα Br-exit ;

kameron-000

«Η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ θα είναι πλέον πιο δύσκολη» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάνοντας λόγο για «μαύρη ημέρα για την Ευρώπη» και χαρακτηρίζοντας «βαρύ σφάλμα» την απομάκρυνση της ΕΕ από την αρχή τη συναίνεσης.

«Σε μία Ευρώπη που ζητά επειγόντως μεταρρυθμίσεις επιλέξατε έναν 'insider' καριέρας» είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες που ως γνωστόν επέλεξαν το Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην υποψηφιότητα του οποίου είχε εναντιωθεί ο Κάμερον.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Ύπρ του Βελγίου μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι επέλεξε να επιμείνει στην ψηφοφορία -την πρώτη που έχει διενεργηθεί ποτέ για την προεδρία της Κομισιόν σημειώνοντας ότι όταν πιστεύεις σε μία αρχή, εν προκειμένω την αρχή της συναίνεσης, πρέπει να παραμένεις πιστός σε αυτήν.
«Το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας έγκειται στην παραμονή σε μία αναμορφωμένη ΕΕ. Αλλά η δουλειά έχει γίνει πιο δύσκολη» ήταν η απάντηση Κάμερον σε ερώτηση εάν θα έφθανε μέχρι του σημείου να προτείνει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση στο δημοψήφισμα που έχει προαναγγείλει για το 2017, εφόσον επανεκλεγεί.
Όπως και να έχει πάντως έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπει ο βρετανικός Τύπος, μετά την αποτυχία του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να εμποδίσει την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter