Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε εξέλιξη σύνοδος κορυφής ΗΠΑ-ΕΕ

SYNODOS-KORYFHS-EE2

Στη διατλαντική συμφωνία εμπορίου και επενδύσεων (ΤΤΙΡ) πρωτίστως και στη συνεργασία σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δευτερευόντως μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ στρέφεται το παγκόσμιο ενδιαφέρον με φόντο τις εξελίξεις στην Κριμαία καθώς σε εξέλιξη είναι οι εργασίες της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-ΕΕ στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Ομπάμα.

Η διαμόρφωση της ΤΤΙΡ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκτιμάται ότι θα ανακαθορίσει βασικές παραμέτρους που επηρεάζουν μεταξύ των άλλων και τις δια θαλάσσης εμπορευματικές ροές. Όσον αφορά στο πολιτικό σκέλος τα ζητήματα που αναφέρονται στις διμερείς σχέσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής επίσης παρουσιάζουν ενδιαφέρον καθώς επί της ουσίας μεταξύ των κύριων θεμάτων αποτελεί και η στάση που θα τηρηθεί έναντι της Ρωσίας.

Να σημειωθεί ότι η συζητούμενη πολιτική κυρώσεων τόσο από Αμερικανικής όσο και από Ευρωπαϊκής πλευράς στην Ρωσία παρουσιάζει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα καθώς έχουν διατυπωθεί φόβοι ότι θα επηρεαστούν οι τουριστικές ροές από την Ρωσία προς την Ελλάδα αλλά και επιχειρηματικοί σχεδιασμοί για επενδύσεις ρωσικών κεφαλαίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter