Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σχέδιο ισχυροποίησης της εφοδιαστικής εξετάζει η Ε.Ε.

0Containers stacked

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει προτάσεις για την ενίσχυση των αλυσίδων εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων μέτρων που αποσκοπούν στη μείωση της εξάρτησης της ΕΕ από την Κίνα.


Το νέο πλαίσιο, που αναμένεται να αποκαλυφθεί την άνοιξη του επόμενου έτους, θα επιτρέψει στις Βρυξέλλες να αντιμετωπίσει ορισμένες  από τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας που αντιμετώπισε η ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, όταν οι χώρες πάσχιζαν να εξασφαλίσουν εμβόλια και προστατευτικό εξοπλισμό.
Σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς το προσωπικό του που στη συνέχεια δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο πολιτικών ειδήσεων Politico.com, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε ότι «η ανάγκη για ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού εντός της ΕΕ και παγκοσμίως υπερβαίνει κατά πολύ τις επιπτώσεις απροσδόκητων και προσωρινών γεγονότων... Χρειαζόμαστε διαρθρωτικές λύσεις για την επόμενη κρίση, οι οποίες, ανεξάρτητα από τη φύση της, μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές διαταραχές στη ζήτηση ή την προσφορά που επηρεάζουν τις βιομηχανίες μας και μπορούν να κατακερματίσει την ενιαία αγορά μας». Το πλαίσιο θα αποτελείται από μια «εργαλειοθήκη μέτρων που μπορούν να ενεργοποιηθούν για τη διασφάλιση της ασφάλειας του εφοδιασμού κατά τη διάρκεια μιας κρίσης», έγραψε ο κ. Μπρετόν σημειώνοντας ότι περιλαμβάνει επίσης "μεσομακροπρόθεσμα μέτρα τα οποία θα συμπληρώνουν το έργο των Βιομηχανικών Συμμαχιών μας για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών στρατηγικών εξαρτήσεων, τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού και την αύξηση της βιομηχανικής ικανότητας της ΕΕ".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter