Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Reuters: Το περίγραμμα μιας συμφωνίας διαμορφώνουν ΗΠΑ-Κίνα

0ΗΠΑ ΚΙΝΑ

Οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και της Κίνας έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν το περίγραμμα μιας συμφωνίας για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, μεταδίδει το Reuters.
Επικαλούμενο πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων, το πρακτορείο αναφέρει ότι οι δύο πλευρές διαμορφώνουν το περίγραμμα για μια συμφωνία επί της αρχής σε έξι βασικούς τομείς: αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας και κυβερνοκλοπή, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, υπηρεσίες, συναλλαγματικές ισοτιμίες, γεωργικά προϊόντα και μη δασμολογικοί φραγμοί στο εμπόριο.
Οι δύο πλευρές σημείωσαν πρόοδο στις συνομιλίες της προηγούμενης εβδομάδας στο Πεκίνο και συνεχίζουν την εργασία τους αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, αναφέρει το Reuters.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη σε δημοσιογράφους ότι οι συνομιλίες "πάνε πολύ καλά", προσθέτοντας ότι η προθεσμία της 1ης Μαρτίου, όταν και λήγει η ανακωχή μεταξύ των δύο πλευρών, δεν είναι μια "μαγική ημερομηνία". Η δήλωση αυτή του Αμερικανού προέδρου έχει πυροδοτήσει ελπίδες ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στις 2 Μαρτίου σε αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ. από το 10% στο 25%, εάν οι συνομιλίες σημειώνουν πρόοδο.
Πηγή: Reuters ,capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter