Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα εξερευνήσουν την κινεζική αγορά

eisagoges exagoges kina

Οι ελληνικές εταιρίες ετοιμάζονται με αυξανόμενους ρυθμούς να συμμετάσχουν στην πρώτη διεθνή έκθεση για τις εισαγωγές στην Κίνα, την China International Import Expo (CIIE), που θα πραγματοποιηθεί στη Σανγκάη στις 5-10 Νοεμβρίου, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και εκπρόσωποι εταιριών.
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εισέλθουν στην κινεζική αγορά παρευρέθηκαν σε παρουσίαση αναφορικά με την CIIE στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ενημερωθούν για την έκθεση και να διερευνήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες με τη στήριξη της ελληνικής και της κινεζικής κυβέρνησης.
Με στόχο να λειτουργήσει ως πλατφόρμα για την προώθηση του παγκόσμιου εμπορίου, η πρώτη CIIE αναμένεται να προσελκύσει περίπου 150.000 αγοραστές από την Κίνα και όλο τον κόσμο.
Περισσότερες από 1.300 εταιρίες από πάνω από 120 χώρες και περιοχές έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση αυτή.
Με τις ελληνοκινεζικές σχέσεις να εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, είναι καιρός να ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία για την εισαγωγή περισσότερων ελληνικών προϊόντων στην κινεζική αγορά, δήλωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η έκθεση του Νοεμβρίου είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα, πρόσθεσε.
Ο Ηλίας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Enterprise Greece, που διοργάνωσε την παρουσίαση, δήλωσε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην έκθεση σε μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες αγορές αποτελεί πρόκληση.
Ο Λι Φενγκ, σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα, δήλωσε ότι CIIE είναι η πρώτη παγκοσμίως έκθεση μιας χώρας που επικεντρώνεται στις εισαγωγές. Προϊόντα και υπηρεσίες με ισχύ, με τα δικά τους χαρακτηριστικά και ανταγωνιστικότητα είναι καλοδεχούμενα στην τεράστια κινεζική αγορά του 1,3 δισεκ. καταναλωτών, δήλωσε ο Λι.
ΠΗΓΗ: ANA-XINHUA

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter