Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Κίνα ανακοινώνει προσαρμογές στη δασμολογική πολιτική για το 2018

china flag 43

Η Κίνα θα προσαρμόσει τους δασμούς για μια σειρά από είδη εισαγωγής και εξαγωγής από το επόμενο έτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας. "Για να ενθαρρυνθούν οι εισαγωγές προηγμένου εξοπλισμού, βασικών μηχανολογικών εξαρτημάτων και πρώτων υλών, από την 1η Ιανουαρίου θα μειωθούν οι δασμοί εισαγωγής για ορισμένα προϊόντα», περιλαμβανομένων ορισμένων υφαντουργικών μηχανημάτων, υλικών για μπαταρίες και για προηγμένα φάρμακα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Παράλληλα, θα καταργηθούν οι δασμοί εξαγωγής για προϊόντα όπως ο χάλυβας και ο χλωρίτης, ενώ θα μειωθούν οι τιμές για τα προϊόντα όπως ο απατίτης.

Προκειμένου να προωθηθεί η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας «Μια ζώνη, ένας δρόμος» και των ζωνών ελεύθερου εμπορίου, η Κίνα θα εφαρμόσει επίσης συμβατικούς δασμούς για προϊόντα από 26 χώρες και περιοχές, στο πλαίσιο των εμπορικών συμφωνιών, ανέφερε το υπουργείο.

Η Κίνα θα μειώσει επίσης τους δασμούς για προϊόντα πληροφορικής για τρίτη φορά, από την 1η Ιουλίου 2018, ανέφερε το υπουργείο.

Η χώρα έχει ήδη μειώσει σημαντικά τους δασμούς για ορισμένα καταναλωτικά αγαθά, ξεκινώντας από αυτό το μήνα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων τροφίμων, προϊόντων υγείας, ρουχισμού και βρεφικού γάλακτος, με ορισμένα από αυτά τα βρεφικά είδη να έχουν έως και μηδενικούς δασμούς.

Πηγή: ANA-XINHUA

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter