Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ξένοι διπλωμάτες επισκέπτονται το αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού στη νοτιοδυτική Κίνα

000w19 155255cargo train

Ο Λεωνίδας Γ. Ροκανάς, ο έλληνας πρέσβης στην Κίνα, πήρε ένα κρασί από τα ράφια στον Διεθνή Σιδηροδρομικό Σταθμό του Τσενγκντού. Διάλεξε ένα ιταλικό κρασί το οποίο είχε φθάσει πριν από δύο εβδομάδες στην πόλη αυτή της νοτιοδυτικής Κίνας, μέσω της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας Κίνα - Ευρώπη.
Ο κ.Ροκανάς και οι 17 συνάδελφοί του βρέθηκαν στο Τσενγκντού στο πλαίσιο μίας εβδομαδιαίας επίσκεψης στη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκαν τον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού. Οι 18 διπλωμάτες προέρχονταν από 15 χώρες μεταξύ των οποίων η Πολωνία, η Αργεντινή, το Λάος, η Αιθιοπία και τη Νότια Αφρική. Μετά τον Τσενγκντού επόμενος σταθμός είναι το Τσονγκτσίν όπου θα επισκεφθούν μέρη όπως το υδάτινο φράγμα Ντουτσιανγκγιάν, τα ερείπια της αρχαίας πόλης Τσίνσα και το αρχαίο μονοπάτι του Σονγκμάο, σε μία προσπάθεια να κατανοήσουν καλύτερα την ανάπτυξη που συντελείται στην περιοχή αυτή.
«Οι εμπορευματικές αμαξοστοιχίες Κίνας - Ευρώπης αποτελούν μία σημαντική πτυχή της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη - Ενας Δρόμος» οι οποίες ενίσχυσαν το εμπόριο μεταξύ Ευρώπης και νοτιοδυτικής Κίνας» δήλωσε ο κ.Ροκανάς.
Η Ραφαέλα Ντι Κάρλο, μία ιταλίδα διπλωμάτης, εξέφρασε την ελπίδα το ταξίδι αυτό να την βοηθήσει να ανακαλύψει περισσότερους τομείς όπου η Ιταλία και η νοτιοδυτική Κίνα θα μπορούσαν να συνεργαστούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας « Μία Ζώνη - Ενας Δρόμος».
Η πρωτοβουλία την οποία πρότεινε η Κίνα το 2013, αναφέρεται στην Οικονομική Ζώνη του Δρόμου του Μεταξιού και στον Θαλάσσιο Δρόμο του Μεταξιού του 21ου Αιώνα, με στόχο την οικοδόμηση ενός δικτύου εμπορίου και υποδομής που θα συνδέει χώρες και περιοχές κατά μήκος της αρχαίας Οδού του Μεταξιού. Προκειμένου να βελτιωθούν οι διασυνοριακές μεταφορικές υποδομές και να αναπτυχτούν οι εξαγωγές των βιομηχανικών προϊόντων η εμπορευματική αμαξοστοιχία Κίνα-Ευρώπη, η οποία δρομολογήθηκε για πρώτη φορά το 2011, έχει καταστεί σημαντικό μέρος της πρωτοβουλίας.
Πηγή: Xinhua

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter