Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μπλόκο Ε.Ε. στα φθηνά κινέζικα προϊόντα

europe china 347378304

Στην υιοθέτηση νέων κανονισμών για την προστασία των οικονομικών των κρατών μελών από τις υπερβολικά φθηνές κινεζικές εισαγωγές προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα ζήτημα που απασχολεί εδω πολλούς μήνες. Στην 18μηνη διαβούλευση τόσο με το Πεκίνο όσο και στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε ακούστηκαν πολλές απόψεις για τον τρόπο που θα πρέπει να χειρίζεται η Ένωση τις εμπορικές προσφυγές κατά της Κίνας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Eυρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεπέρασαν την Τρίτη τις διαφωνίες τους. Η συμφωνία έχει σαν στόχο να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από την αναμενόμενη απόφαση του Π.Ο.Ε. ότι η υφιστάμενη προσέγγιση της Ε.Ε. στην επιβολή προστίμων για ντάμπινγκ στην Κίνα παραβιάζει τα διεθνή κριτήρια.

Με βάση τους νέους κανονισμούς, η Ε.Ε. θα αποφασίζει αν θα επιβάλλει δασμούς σε προϊόντα αντιμετωπίζοντας όλα τα μέλη του Π.Ο.Ε. με τον ίδιο τρόπο. Οι επιχειρήσεις τους θα υποπίπτουν σε ντάμπινγκ μόνο αν οι τιμές εξαγωγών είναι χαμηλότερες από τις εγχώριες τιμές.

Ωστόσο, η Ε.Ε. θα κάνει εξαιρέσεις σε περιπτώσεις «σημαντικών στρεβλώσεων στις αγορές», όπως η υπερβολική κρατική παρέμβαση, μια εξαίρεση που αναμένεται να εφαρμοστεί σε πολλές κινεζικές επιχειρήσεις.

 

Πηγή: www.sofokleousin.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter