Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ξεκίνησε η διασύνδεση των Χρηματιστηρίων της Σεντζέν και του Χονγκ Κονγκ

05 160209Shenzhen mesa

Ξεκίνησε σήμερα η διασύνδεση των Χρηματιστηρίων της Σεντζέν και του Χονγκ Κονγκ, η δεύτερη μεταξύ χρηματιστηριακής αγοράς της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ. Οι μετοχές και στις δύο αγορές έκλεισαν σήμερα σε ελαφρά χαμηλότερα επίπεδα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ (HKEX), Τσαρλς Λι, δήλωσε στη διάρκεια της τελετής εγκαινίων ότι δεν αναμένει μία μεγάλη αύξηση του τζίρου αμέσως μετά την έναρξη, καθώς «το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς είναι ήδη σε υψηλό επίπεδο», δεδομένου ότι μία αντίστοιχη διασύνδεση μεταξύ του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης και του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε το 2014.

Η σημασία της έναρξης της διασύνδεσης των αγορών της Σεντζέν και του Χονγκ Κονγκ έγκειται στην «ανάδειξη των πιο καινοτόμων κλάδων και επιχειρήσεων της Κίνας στους επενδυτές του κόσμου», τόνισε ο Λι. Το νέο σχήμα στοχεύει να δώσει στους παγκόσμιους επενδυτές πρόσβαση σε μετοχές του Χρηματιστηρίου της Σεντζέν, μέσω του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ. Συνολικά, στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ μπορούν να διαπραγματεύονται 417 μετοχές της αγοράς της Σεντζέν, ενώ στην τελευταία μπορούν να διαπραγματεύονται 881 μετοχές της αγοράς του Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της HSBC, η διασύνδεση των δύο αγορών θα προσφέρει στους παγκόσμιους επενδυτές «χωρίς προηγούμενο ευκαιρίες», να επενδύσουν στη «μελλοντική ανάπτυξη της Κίνας», καθώς το 70% των εισηγμένων επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης είναι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter