Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κίνα: Εξετάζει την αλλαγή της νομοθεσίας για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

31 164828SMEs mesa

Το κορυφαίο νομοθετικό σώμα της Κίνας εξετάζει την τροποποίηση ενός νόμου του 2003 για την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Το αναθεωρημένο σχέδιο υποβλήθηκε στους νομοθέτες για πρώτη ανάγνωση στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC), η οποία άρχισε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που εκδόθηκε από την Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών και Οικονομικών Υποθέσεων του NPC, ο νόμος βοήθησε στην ενίσχυση της ανάπτυξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Στο τέλος του 2015, η πλειοψηφία των καταγεγραμμένων 21,9 εκατομμυρίων επιχειρήσεων ήταν μικρού και μεσαίου μεγέθους, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Στη βιομηχανία, για παράδειγμα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιστοιχούν στο 99,6% όλων των εταιρειών.

Ωστόσο, η ανακοίνωση τονίζει ότι ο σημερινός νόμος δεν είναι συγκεκριμένος όσον αφορά τις πολιτικές στήριξης ούτε εύκολο να εφαρμοστεί. Για να δημιουργηθεί ένα καλύτερο νομικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρών και των πολύ μικρών, ο σημερινός νόμος πρέπει να αναθεωρηθεί, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες υστερούν σε τεχνολογία και διαχείριση κινδύνων, έχουν αισθανθεί το βάρος από την επιβράδυνση της οικονομίας τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία προσθέτει ότι το αυξημένο κόστος παραγωγής και η μείωση των κερδών απειλούν την επιβίωση και ανάπτυξη τέτοιων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα, που διεξήχθη από την ομάδα που σχεδίασε την αναθεώρηση το 2014, περίπου το 43% των εταιρειών απάντησαν ότι έχουν δυσκολίες στη χρηματοδότησή τους. Μία έκθεση της ομάδας αναφέρει ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο, επειδή οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν στεγαστικά δάνεια που αναγνωρίζονται από τις τράπεζες.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter