Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βρετανία: Προτιμούν να μεταφέρουν τις εταιρείες στο εξωτερικό μετά το Brexit

london big ben 009

Τρία τέταρτα των διευθυντών βρετανικών εταιρειών εξετάζουν την πιθανότητα να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό μετά το Brexit, σύμφωνα με έρευνα της KPMG. Σε αυτήν έλαβαν μέρος 100 διευθυντές εταιρειών, οι οποίες έχουν έσοδα από 100 εκατομμύρια έως 1 δισ. λίρες Αγγλίας (115,4 εκατομμύρια ευρώ έως 1,15 δισ. ευρώ).

Το 86% από τους ερωτηθέντες νιώθει αυτοπεποίθηση για την προοπτική ανάπτυξης των εταιρειών τους, και 69% να νιώθουν το ίδιο για την προοπτική ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας στα επόμενα τρία χρόνια.

Ωστόσο, 76% είπαν ότι εξετάζουν την πιθανότητα να μεταφέρουν είτε την έδρα τους είτε τις δραστηριότητές τους έξω από την Βρετανία λόγω Brexit.

Το δημοψήφισμα προκάλεσε ανασφάλεια

«Οι διευθύνοντες σύμβουλοι αντιδρούν στην επικρατούσα ανασφάλεια με σχέδια ετοιμότητας» δήλωσε ο Σάιμον Κόλινς, διευθυντής της KPMG UK, που ανήκει στον όμιλο διεθνούς εταιρείας λογιστών και συμβούλων.

«Πάνω από τους μισούς πιστεύουν ότι η ικανότητα της Βρετανίας να λειτουργήσει σωστά θα διαταραχτεί μόλις βγούμε από την ΕΕ, και για αυτό, για πολλούς διευθύνοντες συμβούλους είναι σημαντικό να κοιτάξουν διαφορετικές προοπτικές για να αντιμετωπίσουν μελλοντικές διαταραχές» πρόσθεσε.

Το δημοψήφισμα του Ιουνίου προκάλεσε ανασφάλεια για το οικονομικό μέλλον της Βρετανίας και τις εμπορικές σχέσεις της με την ΕΕ.

Ερωτηθέντες τι θα ενθάρρυνε τις εταιρείες να συνεχίσουν να επενδύουν στην Βρετανία μετά την ψήφο Brexit, η πλειοψηφία δήλωσε ότι το πιο σημαντικό είναι η σταθερότητα των εμπορικών όρων. Μόνο ένας είπε ότι πιο σημαντικό ήταν το χρονοδιάγραμμα της έναρξης διαδικασιών εξόδου.

Σύμφωνα με την KPMG, 72% των διευθυντών ψήφισαν την παραμονή στην ΕΕ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter