Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

"Στο κόκκινο" οι κινεζικές μετοχές

sxolio asiatika xrimatistiria kina

Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι κινεζικές μετοχές, λόγω των προσδοκιών της αγοράς για την επιβολή αυστηρότερου ρυθμιστικού πλαισίου μετά την προειδοποίηση αξιωματούχων για φούσκα στην αγορά ακινήτων. Παρά το ανοδικό ξεκίνημα, ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης υποχώρησε κατά 1,91% στις 2.992 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά σημείωσε πτώση έως και 3,64%.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με πτώση 4,11% στις 10.405,85 μονάδες. Ο δείκτης ChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, ^IXIC+0,24% τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, υποχώρησε κατά 5,45% κλείνοντας στις 2.155,39 μονάδες.

Η συνολική αξία συναλλαγών στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και του Σεντζέν διαμορφώθηκε στα 806,9 δισεκ. γουάν (περίπου 120 δισ. δολάρια), σχεδόν διπλάσια σε σύγκριση με την προηγούμενη συνεδρίαση.

«Η πτώση οφείλεται εν μέρει στην επίσημη απόφαση να ανακοπούν οι φούσκες στα ακίνητα και στις αναφορές για ενισχυμένη εποπτεία» εκτίμησε ο Τζανγκ Τζουν, οικονομολόγος στη χρηματιστηριακή εταιρεία Morgan Stanley Huaxin.

Η Κίνα θα εμποδίσει την δημιουργία φούσκας στα ακίνητα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter