Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μείωση επιτοκίων μελετά η Τράπεζα της Αγγλίας

63C4BF4F6B6715A1560FE08981633EEC

Το Brexit ίσως φέρει μείωση των βρετανικών επιτοκίων ή και άλλα μέτρα για την στήριξη της βρετανικής οικονομίας. Την προαναγγελία αυτή έκανε την Τρίτη ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνι, μιλώντας ενώπιον των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων, λίγες ώρες προτού συνεδριάσει με τους συναδέλφους του στην Τράπεζα για να θέσουν επί τάπητος τις εξελίξεις και τις προοπτικές μετά την απόφαση που έλαβε ο βρετανικός λαός στις 23 Ιουνίου να εγκαταλείψει η χώρα την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αν η εικόνα της οικονομίας επιδεινωθεί, για να χρησιμοποιήσω αυτό τον όρο, η Κεντρική Τράπεζα διαθέτει πάντα κάποιες λύσεις νομισματικού χαρακτήρα που μπορούν να εφαρμοστούν», δήλωσε ο Κάρνι μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων. Ο καναδικής καταγωγής κεντρικός τραπεζίτης της Βρετανίας τόνισε ότι η Τράπεζα θα δράσει ώστε να αντισταθμίσει όσο μπορεί τις επιπτώσεις της απόφασης του βρετανικού λαολύ στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Οι δηλώσεις του Κάρνι έδωσαν ώθηση, πάντως, στην στερλίνα, η οποία έφθασε την Τρίτη στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επενδυτές αναμένουν μείωση των βρετανικών επιτοκίων ακόμα και την Πέμπτη από το ήδη ιστορικά χαμηλό επίπεδο 0,5% στο οποίο βρίσκονται. Πολλοί οικονομολόγοι έχουν εκφράσει, αντίθετα, την άποψη ότι η Τράπεζα της Αγγλίας προτού δράσει με μείωση επιτοκίων ή/και άλλα μέτρα, θα περιμένει μέχρι τις 4 Αυγούστου για να εκτιμήσει καλύτερα τις πιθανές επιδράσεις της ψήφου των Βρετανών στην οικονομία της χώρας.

 

Πηγή: www.tovima.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter