Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Κίνα παραμένει η μεγαλύτερη χώρα-επενδυτής στη Γερμανία

China 150408

Η Κίνα διατήρησε τη θέση της ως η μεγαλύτερη χώρα-επενδυτής στη Γερμανία το 2015 με τον αριθμό των νέων έργων να ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με επίσημη έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Το 2015, η Κίνα επένδυσε σε 260 αναπτυξιακά έργα στη Γερμανία, κατά 37% περισσότερα απ’ ό,τι το 2014, καταγράφοντας νέο υψηλό ρεκόρ, σύμφωνα με την αρμόδια γερμανική αρχή για τις επενδύσεις (GTAI).

Κατά συνέπεια, η Κίνα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη χώρα-επενδυτή στη Γερμανία για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τις ΗΠΑ στη δεύτερη θέση με 252 έργα και την Ελβετία στην τρίτη θέση με 203 έργα.

"Η Κίνα είναι μια από τις πιο σημαντικές χώρες-επενδυτές για τη Γερμανία", δήλωσε ο Άχιμ Χάρτιγκ, διευθύνων σύμβουλος στην GTAI, "Το γεγονός ότι η Κίνα έγινε η μεγαλύτερη χώρα-επενδυτής στη Γερμανία σε ό,τι αφορά τον αριθμό των έργων το 2015 επιδεικνύει για μια ακόμη φορά την ελκυστικότητα της Γερμανίας ως επενδυτικού προορισμού για τις κινεζικές επιχειρήσεις".

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο βρίσκεται σε μια διαδικασία μετασχηματισμού επιδιώκοντας υψηλότερα επίπεδα ποιότητας. Τα τελευταία χρόνια, ένας αυξανόμενος αριθμός κινεζικών αριθμών βγαίνουν στο εξωτερικό, επεκτείνουν τις αγορές τους και αναζητούν τεχνολογία αιχμής για να αναβαθμίσουν την παραγωγή τους.

Σύμφωνα με την GTAI, η μηχανολογία, τα ηλεκτρονικά, τα αυτοκίνητα και η τεχνολογία της πληροφορίας περιλαμβάνονται στους τομείς που προσέλκυσαν περισσότερο τα κινεζικά κεφάλαια το 2015.

"Οι κινεζικές επενδύσεις είναι στρατηγικές και με μακροπρόθεσμη προοπτική", δήλωσε ο Χάρτιγκ, προσθέτοντας ότι με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη Γερμανία, οι κινεζικές επενδύσεις ωφελούν και τις δύο χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter