Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κινεζικό σκάνδαλο "χτυπά" τις ασιατικές αγορές

kina xrimatistirio metoxes

Η έρευνα των κινεζικών αρχών σε δύο μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρίες της Κίνας αναφορικά με πιθανές παραβάσεις οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες τις μετοχές στο χρηματιστήριο της Σανγκάης, που σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τις 18 Αυγούστου. Οι απώλειες εξανέμισαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που σημείωσε η Σανγκάη αυτό τον μήνα, με τον δείκτη να παραμείνει 38% χαμηλότερα από το υψηλό του Ιουνίου. Ωστόσο συνεχίζει να είναι ενισχυμένος κατά 1,6% από τις αρχές του μήνα έως σήμερα και κατά 14% από τα χαμηλά επίπεδα του Αυγούστου.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε απώλειες 1,6% και πτώση 2,8% σε εβδομαδιαία βάση.

Την Πέμπτη, η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρία της Κίνας, η Citic Securities, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στο πλαίσιο έρευνας στην εταιρία για πιθανή παραβίαση της σχετικής χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Η Guosen Securities, η τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή της Κίνας βάσει ενεργητικού, ανακοίνωσε και αυτή ότι είναι αντικείμενο έρευνας για πιθανές παραβάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο.

Η μετοχή της Citic στη Σανγκάη υποχώρησε κατά 10% (limit down) και κατά 5,3% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Η μετοχή της Guosen επίσης σημείωσε απώλειες 10% στο χρηματιστήριο του Σενζέν.

 

Πηγή: www.nooz.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter