Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΟΣΑ: Βλέπει ανάπτυξη στα κράτη-μέλη

oikonomia 00093

Οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και η μείωση της ανεργίας, θα ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη για την ομάδα των χωρών του ΟΟΣΑ, βοηθώντας ώστε να αντισταθμιστεί η επίδραση της επιβράδυνσης στις αναδυόμενες οικονομίες. Στις εξαμηνιαίες οικονομικές εκτιμήσεις, ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να είναι μεταξύ των πιο εύρωστων, με ποσοστό 2,4% το 2017. Προέβλεψε ότι η ευρωζώνη θα συνεχίσει να υστερεί σε ανάπτυξη σε σχέση με τις ΗΠΑ, με την ανάπτυξη στο 1,5% αυτό το έτος, 1,8% στο επόμενο έτος και 1,9% το 2017.

"Στην Ευρώπη, οι φορείς χάραξης πολιτικής θα πρέπει να στηριχτούν στην υπό εξέλιξη ανάκαμψη που ξεκίνησε από την ΕΚΤ, για να δημιουργήσουν έναν οικονομικό δυναμισμό με μεγαλύτερη διάρκεια", τόνισε η Catherine Mann, επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ

"Ένα κατακερματισμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα με μη εξυπηρετούμενα δάνεια και υψηλά επίπεδα χρέους στα νοικοκυριά και τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, μειώνει την αποτελεσματικότητα της νομισματικής χαλάρωσης", ανέφερε η ίδια.

Πηγή: www.capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter