Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

OECD: Υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

plithorismos89

Υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο σε παγκόσμιο επίπεδο, γλιστρώντας ακόμη περισσότερο κάτω από τα επιθυμητά επίπεδα, παρά το κύμα των προγραμμάτων στήριξης που παρέχει από ορισμένες εκ των κορυφαίων κεντρικών τραπεζών. Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός στις 34 χώρες-μέλη του υποχώρησε στο 0,4% από το 0,6% τον Αύγουστο, και πολύ χαμηλότερα από το 2% που θεωρείται από τους περισσότερους κεντρικούς τραπεζίτες στις αναπτυγμένες οικονομίες, ως συμβατό με την υγιή οικονομική ανάπτυξη.

Επίσης τόνισε πως ο πληθωρισμός στις 20 μεγαλύτερες οικονομίες, υποχώρησε στο 2,4% από το 2,5%, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2014. Η G20 αντιστοιχεί στο 85% της εκτιμώμενης οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως.

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ υποδηλώνουν ότι ένα κύμα νέων μέτρων στήριξης που εφαρμόζεται από τους κεντρικούς τραπεζίτες ανά τον κόσμο, από τα τέλη του περασμένου έτους, δεν έχει ακόμη πετύχει τον βασικό του στόχο –τον περιορισμό του κινδύνου του αποπληθωρισμού, μια έκβαση που οι φορείς χάραξης πολιτικής θεωρούν απίθανο, αλλά ιδιαίτερα ζημιογόνο εάν συμβεί.

 

Πηγή: www.capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter