Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βουτιά 20,4% στις κινεζικές εισαγωγές το Σεπτέμβριο!

eisagoges exagoges kina

Οι εξαγωγές και εισαγωγές της Κίνας μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο, καθώς η παγκόσμια ζήτηση παραμένει αδύναμη, σηματοδοτώντας ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal. Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 3,7% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2014, αλλά οι εισαγωγές σημείωσαν πολύ μεγάλη πτώση 20,4% μετά τη μείωσή τους κατά 13,8% τον Αύγουστο.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν λιγότερο απ' ότι ανέμεναν οι οικονομολόγοι, οι οποίοι όμως σημείωναν ότι τα στοιχεία αυτά αποτελούν μία ακόμη ένδειξη ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο - τα σχετικά στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα - θα είναι πιθανότατα χαμηλότερος από το 7% που είναι ο στόχος για όλο το 2015. Τον Αύγουστο, οι εξαγωγές είχαν μειωθεί κατά 5,5% .

Η μεγάλη πτώση των εισαγωγών για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα οδήγησε, σύμφωνα με το Bloomberg, στη διολίσθηση του κινεζικού νομίσματος, παρά την ελαφρά υψηλότερη κεντρική ισοτιμία που καθόρισε η κεντρική τράπεζας της Κίνας.

Το γιουάν υποχώρησε 0,21% στα 6,3363 δολάρια, σύμφωνα με το κινεζικό σύστημα διαπραγμάτευσης συναλλάγματος, ενώ η κεντρική τράπεζα είχε αυξήσει την κεντρική ισοτιμία του κατά 0,28%, στα 6,3231 δολάρια.

Η ισοτιμία του γιουάν είχε αυξηθεί κατά 1% τις προηγούμενες οκτώ ημέρες και η σημερινή υποχώρησή του είναι η μεγαλύτερη από τις 24 Αυγούστου.

Πηγή: www.nooz.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter