Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ιταλία: Ανάθεση εκμετάλλευσης σε ιδιώτες για πέντε μαρίνες

ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΑΦΗΤην ανάθεση της εκμετάλλευσης σε ιδιώτες για πέντε γνωστές μαρίνες σε ορισμένα από τα ωραιότερα σημεία της χώρας προωθεί το ιταλικό δημόσιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Corriere della Sera, συνολικά για 2.500 θέσεις ιδιωτικών σκαφών, αξίας τουλάχιστον πενήντα εκατομμυρίων ευρώ.


Πρόκειται για τουριστικά λιμάνια και μαρίνες του νησιού Κάπρι, της Τεργέστης, του Αρλέκι, κοντά στο Σαλέρνο της Κάτω Ιταλίας, του Πορτίσκο της Σαρδηνίας και του Ροτσέλα Ιόνικα στην Καλαβρία.
Δυο βουλευτές του κεντροαριστερού κόμματος, ωστόσο, κατέθεσαν ερώτηση στο κοινοβούλιο, με την οποία ζητούν να αποσαφηνισθεί για ποιο λόγο, στην περίπτωση της Ροτσέλα Ιόνικα, προβλέπεται ότι το 33% της μαρίνας θα πρέπει να παραμείνει στα χέρια του δημοσίου, "κάτι που περιορίζει την δυνατότητα έκφρασης ενδιαφέροντος από μέρους των ιδιωτών", σύμφωνα με τα δυο στελέχη του κόμματος του Ρέντσι, Νικόλα Στούμπο και Βιντσέντσα Μπρούνο.
Στο Κάπρι, επίσης, με απόφασή του, ο δήμος ζήτησε την παύση των διαδικασιών ανάθεσης της εκμετάλλευσης της μαρίνας σε ιδιώτες, και κατέθεσε, παράλληλα, πρόταση για την διατήρηση του 100% της ιδιοκτησίας της.
Στο Πορτίσκο της Σαρδηνίας, τέλος, έχει όντως εκφράσει ενδιαφέρον ιδιωτική εταιρία με επικεφαλής τον Ρενάτο Μαρκόνι. Η σύμβαση εκμετάλλευσης, όμως, θα λήξει το 2029, και η Il Corriere della Sera διατυπώνει σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον, η όποια επένδυση, θα μπορέσει να αποφέρει κέρδη, σε ένα τόσο σύντομο για τους κανόνες της οικονομίας χρονικό διάστημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter