Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ανοίγει» το Σουέζ για ελληνικές επιχειρήσεις

suez canal egypt 615

Ευοίωνες εμφανίζονται οι προοπτικές ανάπτυξης ελληνικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε τομείς της ναυτιλίας και όχι μόνο στην νέα επιχειρηματική ζώνη που δημιουργήθηκε με αφορμή το νέο παράλληλο κανάλι διέλευσης πλοίων στη διώρυγα του Σουέζ που εγκαινιάστηκε επίσημα χθες.


Ουσιαστικά , σύμφωνα με στοιχεία του ΚΥΠΕ συμφωνήθηκε χθες μεταξύ του 'Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντελ Φατάχ ελ Σίσι, η διοργάνωση τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών.
Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε πως η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την επικείμενη τριμερή συναντηση. Αυτές, είπε στο ΚΥΠΕ πηγή από το Μέγαρο Μαξίμου, θα διευθετηθούν σύντομα.
Στη συνάντησή τους, στο περιθώριο των επίσημων εγκαινίων της νέας Διώρυγας Σουεζ, οι δύο ηγέτες συζήτησαν και θέματα οικονομικής συνεργασίας, όπως και της λιμενικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σουέζ και στον Πειραιά, καθώς και άλλα ελληνικά λιμάνια.
Αποφασίστηκε επίσης να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο συναντήσεις αξιωματούχων, προκειμένου να υποστηριχτεί η δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter