Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μία χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα έχει τεράστιες συνέπειες για την Κίνα

ellada oikonomia 0053

Μία χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα έχει τεράστιες συνέπειες στην Κίνα, καθώς η χώρα έχει περιορισμένες επενδύσεις στη χώρα, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εμπορίου, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.


Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Σεν Ντανγιάνγκ δήλωσε ότι η Κίνα έχει επενδύσει 1,3 δισ. δολάρια στην Ελλάδα, στον τομέα της ναυτιλίας και των επικοινωνιών, ένα ποσό που δεν θεωρείται σημαντικό, σύμφωνα με την China Daily.
Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσεις ύψους μόνο 96 εκατ. δολαρίων στην Κίνα και δεν έχουν κάνει νέες επενδύσεις φέτος, διευκρινίζει η εφημερίδα.
«Καθώς το ύψος των άμεσων επενδύσεων της Κίνας στην αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζεται να αυξάνεται σημαντικά, η Κίνα ελπίζει ότι η οικονομική κατάσταση στης Ελλάδας μπορεί να διευθετηθεί και να βελτιωθεί», πρόσθεσε ο Σεν.
Η Κίνα θεωρεί την Ελλάδα ως πύλη τόσο προς την Αφρική όσο και για την Ευρώπη για τη μεταφορά των κινεζικών προϊόντων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας και η Κίνα είναι ο δεύτερος εμπορικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Πεκίνο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι επιθυμεί μία ενωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση και ένα δυνατό ευρώ, με την Ελλάδα τμήμα του.
Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα ότι η Κίνα δεν θέλει να δει την Ελλάδα εκτός της ευρωζώνης και ότι θα συνεχίσει να αγοράζει τίτλους χρέους της νομισματικής ένωσης.
Τον Φεβρουάριο ο Λι ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να διασφαλίσει την προστασία των δικαιωμάτων των κινεζικών επιχειρήσεων και να υποστηρίξει το κινεζικό σχέδιο επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά.
Πηγή: in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter