Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κινεζικές τρικλοποδιές στον Τσίπρα

giouan 098

Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η επίσκεψη Τσίπρα στο Πεκίνο, αλλά αυτή τη φορά - κι αυτό έχει σημασία - με ευθύνη της κινεζικής πλευράς. Σύμφωνα με πολύ καλά ενημερωμένες πηγές, η κινέζικη κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμα ημερομηνία στην ελληνική, για την πραγματοποίηση αυτής της τόσο κρίσιμης αποστολής του πρωθυπουργού, αν και από την πλευρά της Αθήνας οι σχετικές πιέσεις είναι κάτι παραπάνω από μεγάλες.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι το γεγονός αποτελεί ένδειξη της δυσαρέσκειας της για το γεγονός ότι καθυστερεί η ολοκλήρωση του project στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ). Οι Κινέζοι θεωρούν ότι εμπαίζονται από την Αθήνα κι αυτό γιατί παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις που τους έχουν δοθεί από τη νέα διακυβέρνηση, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως σε αυτό το μέτωπο. Το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα ο εκνευρισμός να εντείνεται.
Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, που ανεβαίνουν κατακόρυφα, κάνουν αυτές τις μέρες οι κ. Γιάννης Δραγασάκης και Νίκος Κοτζιάς, που συνοδευόμενοι από τον κ. Νίκο Παππά, βρίσκονται από την Τρίτη στο Πεκίνο. Και η δική τους επίσκεψη, πάντως, έγινε με μια καθυστέρηση λίγων 24ώρων.
Για την ιστορία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κινεζική πλευρά επιμένει ότι όσο διαρκεί η εκκρεμότητα του ΟΛΠ δεν υπάρχει και σοβαρό θέμα συμμετοχής στις εκδόσεις εντόκων γραμματίων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κι αυτό «καίει» την ελληνική πλευρά ακόμα περισσότερο.
Πηγή: voria.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter