Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Όταν ο λαός έχει στόχο...

portugal-098

Όταν ένας λαός θέλει. Όταν οι Πολιτικές του δυνάμεις θέλουν... τότε ο λαϊκισμός πάει στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας»... οι λαϊκιστές στη θέση τους και ο λαός ΔΕΝ φορτώνεται επί δικαίων και αδίκων βάρη εσφαλμένων πολιτικών επιλογών του παρελθόντος που ο ίδιος επέλεξε με την έκφραση της ψήφου του.

Τώρα γιατί όλο αυτό; Μα εξ αιτίας της είδησης που κάνει μέσα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι στην Πορτογαλία τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις... υπερκάλυψαν τον στόχο.

Όπως μεταδόθηκε τα έσοδα της Πορτογαλίας από τη διάθεση κρατικής περιουσίας ανήλθαν σε 6,9 δις. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον στόχο των 5,5 δις. ευρώ που είχε τεθεί για το τέλος του 2013.

Και αναρωτιέμαι η Πορτογαλία που θα βγει στις διεθνείς αγορές και βλέπει έξοδο από τα μνημόνια δεν έχει απασχολούμενους στον κρατικό μηχανισμό; Οι ιδιωτικοποιήσεις από πού έγιναν;

Τώρα γιατί αυτά τα ερωτήματα; Μα απλά. Την ώρα που ακόμη και οι Βρυξέλλες «αλλάζουν ρότα» για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ στον Πειραιά διοργανώνονται συσκέψεις για τις επιπτώσεις από την αποκρατικοποίηση τη απουσία όλων εκείνων των φορέων που τάσσονται υπέρ αυτής.

Όταν η φιλοσοφία είναι του επιπέδου «χαϊδεύω αυτιά», αποκλείοντας μάλιστα τον αντίλογο, για να αποκομίσω , αν αποκομίσω..., «ψηφαλάκια» στις επικείμενες εκλογές περιφερειαρχών, νομαρχών, δημάρχων και κοινοταρχών τότε η Πορτογαλία είναι πολύ μακριά. Και σίγουρα όχι γεωγραφικά...

Αλήθεια ποιος θέλει την Ελλάδα παγκοσμίως δακτυλοδεικτούμενη, τους πολίτες της εξαθλιωμένους, τις συντάξεις των «περήφανων γηρατειών» του... παρελθόντος ανύπαρκτες, την αγοραστική δύναμη του νοικοκυριού ισχνή και τις κομμένες παροχές ρεύματος; Ποιος; Ποιος ρε παιδιά; Να βγει να το πει.

Αλλιώς να «πάρουμε το αεροπλάνο» που είπε και γνωστός πολιτικός. Αλλά για την Πορτογαλία...

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter