Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ένεση» ρευστότητας στα ναυπηγεία Meyer Turku

0meyer turku

Τα ναυπηγεία της Φινλανδίας Meyer Turku θα λάβουν οικονομική ενίσχυση ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ από τη Φινλανδική κυβέρνηση για να ξεπεράουν τις προκλήσεις ρευστότητας που προκαλούνται από τη συνεχιζόμενη γεωπολιτική κατάσταση που προκλήθηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το μέτρο ανακεφαλαιοποίησης χθες Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, προσθέτοντας ότι θα διατηρηθούν οι απαραίτητες διασφαλίσεις για τον περιορισμό των στρεβλώσεων του ανταγωνισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή υβριδικού δανείου μετοχικού κεφαλαίου. Η ανακεφαλαιοποίηση αποσκοπεί στην ενίσχυση της φερεγγυότητας της εταιρείας και στη διασφάλιση της ομαλής συνέχισης των δραστηριοτήτων της, η οποία είναι απαραίτητη τόσο από οικονομική όσο και από κοινωνική άποψη υπό το πρίσμα της αλληλεπίδρασης των δραστηριοτήτων της Meyer Turku Oy με μια σημαντική αλυσίδα αξίας στη φινλανδική οικονομία.
Η ενίσχυση συνάδει με το προσωρινό πλαίσιο για την αντιμετώπιση κρίσεων, που εγκρίθηκε στις 23 Μαρτίου 2022, το οποίο επιτρέπει στα κράτη μέλη της ΕΕ να χρησιμοποιούν την ευελιξία που προβλέπεται από τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις για τη στήριξη της οικονομίας στο πλαίσιο του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Σε αυτές περιλαμβάνονται η στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τις κυρώσεις και τα αντίμετρα, καθώς και οι ενισχύσεις για τις υψηλές τιμές της ενέργειας, καθώς και μέτρα που αποσκοπούν στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η εταιρεία μόλις βγήκε από δύο πολύ δύσκολες χρονιές που προκλήθηκαν από την πανδημία που είχε ως αποτέλεσμα επιπλέον κόστος. Ωστόσο, η εταιρεία κατάφερε να αποφύγει τις ακυρώσεις παραγγελιών ενώ έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην κατασκευή κρουαζιερόπλοιων που κινούνται με LNG, με αρκετά πλοία να είναι έτοιμα για παράδοση για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για κρουαζιέρες καθώς ο τομέας αναδύεται από τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία COVID-19.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter