Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ύποπτο για μεταφορά όπλων στην Λιβύη το τουρκικό πλοίο που επιχείρησαν να ελέγξουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις

0Resalto

Ύποπτο «εδώ και καιρό» για μεταφορά όπλων στην Λιβύη ήταν το τουρκικών συμφερόντων πλοίο που επιχείρησαν να ελέγξουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο της αποστολής «IRINI» και εμποδίστηκαν από την 'Αγκυρα, αναφέρεται σε μυστικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
Σύμφωνα με το Πρακτορείο, για το εμπορικό πλοίο «Rosaline A» υπήρχαν από καιρό υποψίες ότι χρησιμοποιείται για παράνομες παραδόσεις όπλων στην Λιβύη και είχε συνταχθεί ακόμη και ειδική έκθεση από εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ σε θέματα εμπάργκο όπλων. Η έκθεση βασίστηκε στα αποτελέσματα έρευνας, αναφέρουν κύκλοι της ΕΕ.
Η επιθεώρηση του τουρκικού πλοίου από το πλήρωμα της γερμανικής φρεγάτας «Αμβούργο» ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή και διακόπηκε έπειτα από διαμαρτυρία της τουρκικής κυβέρνησης, ως κράτους σημαίας του πλοίου. Η Τουρκία αξιολόγησε τον έλεγχο ως παράνομο και κατηγόρησε την Γερμανία για μη εξουσιοδοτημένη χρήση βίας. Από την πλευρά τόσο της γερμανικής κυβέρνησης όσο και της διοίκησης της επιχείρησης επισημάνθηκε ότι οι γερμανοί στρατιώτες ενήργησαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter