Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Politico: Ενίσχυση των ευρωπαϊκών συνόρων και της δύναμης της ακτοφυλακής θα προτείνει ο Δ.Αβραμόπουλος

0avramopoulos

Tη σοβαρή ενίσχυση των ευρωπαϊκών συνόρων και της δύναμης της ακτοφυλακής θα προτείνει την επόμενη εβδομάδα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Politico.


Η Κομισιόν σχεδιάζει να εγκαθιδρύσει μια «κανονική αστυνομία συνόρων» για να διασφαλίσει ένα «ελεγχόμενο και διατεταγμένο» σύστημα μετανάστευσης και θα αυξήσει τις επιστροφές απορριφθέντων αιτούντων άσυλο στις πατρίδες τους, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, καθιστώντας πάντως σαφές ότι «η Ευρώπη δεν θα γίνει ποτέ ένα φρούριο. Δεν μπορεί, διότι περιβάλλεται από ένα τόξο αστάθειας, από την Τυνησία ως την Ουκρανία», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι στα hotspots σε χώρες όπως η δική του, η Ελλάδα, «κάνουν τη δουλειά τους τέλεια, διότι τώρα το 95% και σε ορισμένες περιπτώσεις το 100% εκείνων που περνάνε τα σύνορά μας, δίνουν άμεσα δακτυλικά αποτυπώματα, καταγράφονται και ταυτοποιούνται. Η κατάσταση δεν είναι ανεξέλεγκτη όπως πριν».
Ο κ.Αβραμόπουλος είπε ότι «κινδυνεύουν οι στοιχειώδεις αρχές του ευρωπαϊκού οράματος» ως αποτέλεσμα της μεταναστευτικής κρίσης και της ανόδου των λαϊκιστών.«Κάθε μέρα έρχομαι στο γραφείο μου και προσπαθώ να καταλάβω πώς σκέφτονται και τι λένε», είπε.
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ότι θα στείλει πίσω μισό εκατομμύριο μετανάστες, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε: «Ο κ.Σαλβίνι είναι έξυπνος άνθρωπος και οι έξυπνοι άνθρωποι πρέπει να παράγουν πάντα έξυπνες ιδέες - αλλά αυτές οι ιδέες πρέπει πάντα να βασίζονται σε αρχές, όραμα και αίσθηση του καθήκοντος... Ορισμένοι πολιτικοί πιστεύουν στην επιστροφή σε εθνικές πολιτικές αλλά αυτό δεν αποδίδει. Ο κόσμος έχει αλλάξει. Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε ή όχι, ζούμε σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο...Είναι πολύ σημαντικό, ορισμένοι ηγέτες να το ξεκαθαρίσουν αυτό στο μυαλό τους: Ποιον θέλουν να υπηρετήσουν; Διότι ως τώρα, όλες αυτές οι προτάσεις από πολιτικούς ηγέτες δεν με βοηθούν να ανοίξω έναν νέο δρόμο, προκειμένου να αντιμετωπίσω αυτά τα ζητήματα», πρόσθεσε ο Επίτροπος. «Απλά αρνούνται. Απορρίπτουν. Το σημαντικότερο και το δυσκολότερο είναι να προτείνουν κάτι».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter