Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μπ. Τζόνσον: Προτείνει ένωση Βρετανίας-Γαλλίας με γέφυρα στη Μάγχη

007mporis tzonson

Την κατασκευή μίας γιγάντιας γέφυρας στη Μάγχη που θα ενώνει τη Βρετανία με τη Γαλλία μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, πρότεινε χθες ο υπέρμαχος του Brexit υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μπόρις Τζόνσον στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, ο Τζόνσον είπε στον Μακρόν κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Βρετανία ότι σκέφτεται πως είναι γελοίο οι δύο χώρες να ενώνονται μόνο με μία σιδηροδρομική γραμμή.
«Ας φτιάξουμε και δεύτερο πέρασμα», είπε ο Τζόνσον. «Συμφωνώ. Ας το κάνουμε αυτό», του απάντησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Η οικονομική μας επιτυχία εξαρτάται από τις καλές υποδομές και τις καλές συνδέσεις. Μήπως το τούνελ της Μάγχης δεν είναι παρά το πρώτο βήμα;», έγραψε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών στο Twitter.
EURONEWS
Μακρόν- Μέι: Νέα συμφωνία για το μεταναστευτικό
Ο Τζόνσον δεν αναφέρθηκε δημόσια συγκεκριμένα στην ιδέα της γέφυρας και δεν είναι σαφές εάν έγιναν λεπτομερείς συζητήσεις για το πώς θα στηθεί ένα τέτοιο έργο ή πώς θα χρηματοδοτηθεί.
Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ο Τζόνσον πιστεύει ότι μία ιδιωτική χρηματοδότηση μίας Γέφυρας της Μάγχης μήκους 22 μιλίων ίσως να είναι ή μία επιλογή και ότι θα είναι ένα μέσον για την ενίσχυση του τουρισμού και των εμπορικών ανταλλαγών μετά το Brexit.
«Η τεχνολογία προχωρά συνεχώς και υπάρχουν μεγαλύτερες γέφυρες αλλού», δήλωσε στους συνεργάτες του ο Τζόνσον, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Πάντως εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.
Πηγή: ΑΜΠΕ,naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter