Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Πούτιν διέταξε απομάκρυνση 1.500 Ρώσων από τα σύνορα με τη Β. Κορέα

poutin 1210201

Εντολή για την απομάκρυνση 1.500 Ρώσων πολιτών από τα ακριτικά σύνορα της Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα έδωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail που επικαλείται ρωσικά ΜΜΕ. Ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε εντολή οι πολίτες να μεταφερθούν σε «ασφαλείς περιοχές» στα ανατολικά της επικράτειας.

Η εντολή φαίνεται ότι ήταν προφορική, και δόθηκε από το τμήμα περιφερειών του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών. Σύμφωνα με τον ιστότοπο FedPress.ru, η μετεγκατάσταση παρουσιάστηκε ως «εκπαιδευτική άσκηση», η οποία προφανώς ήταν προγραμματισμένη.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα προειδοποίησε μάλιστα ότι η Βορειοκορεατική κρίση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένοπλη αντιπαράθεση που θα «οδηγήσει τον κόσμο στο χείλος μιας καταστροφής».

Σε ομόφωνη καταδίκη της Βόρειας Κορέας για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία προχώρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο ηγέτης του κομμουνιστικού καθεστώτος Κιμ Γιογκ Ούν χαρακτήρισε την εκτόξευση του πυραύλου ως "το πρώτο βήμα μιας επιχείρησης".

Την Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι για την Ουάσινγκτον "όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι". Ωστόσο ο τόνος του παρέμεινε πολύ μετρημένος σε σχέση με πριν από ένα μήνα που είχε υποσχεθεί να εξαπολύσει "φωτιά και οργή" εναντίον της Πιονγκγιάνγκ.

Η Πιονγιάνγκ, που παραδέχτηκε ότι εκτόξευσε πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς πάνω από την Ιαπωνία, επικαλέστηκε το δικαίωμα της αυτοάμυνας απέναντι στις "εχθρικές προθέσεις" που επιδεικνύουν οι ΗΠΑ οι οποίες συμμετέχουν στις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις με τη Σεούλ.

Για την Ουάσινγκτον, η πρόκληση ήταν να διατηρηθεί η διεθνής ενότητα με τη Μόσχα και το Πεκίνο, πρώτους υποστηρικτές της Πιονγκγιάνγκ. Στις αρχές Αυγούστου, έπειτα από ένα μήνα δύσκολων συνομιλιών, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να πείσουν την Κίνα και τη Ρωσία να υιοθετήσουν νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Πιονγκγιάνγκ. Tην εκτόξευση του πυραύλου καταδίκασε την Τρίτη και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: www.skai.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter