Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

HSBC: Στα $300 εκατ. το κόστος για τη μεταφορά δραστηριοτήτων λόγω Brexit

HSBC logo 0098

Η HSBC μπορεί να δαπανήσει έως 300 εκατ. δολάρια για να μεταφέρει θέσεις εργασίας και μέρος των δραστηριοτήτων της στο Παρίσι ύστερα από την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλός της Στιούαρτ Γκάλιβερ. Η εκτίμηση, μια από τις πλέον λεπτομερείς μέχρι στιγμής από μια μεγάλη τράπεζα, περιλαμβάνει το κόστος της μεταφοράς έως 1.000 θέσεων εργασίας στη γαλλική πρωτεύουσα καθώς και τις σχετικές νομικές δαπάνες, δήλωσε ο Γκάλιβερ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

"Το σύνολο των 200-300 εκατ. δολαρίων είναι το κόστος μεταφοράς στη Γαλλία", δήλωσε ο Γκάλιβερ αφού η HSBC ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η HSBC ανακοίνωσε ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ μπορεί να θέσει σε κίνδυνο έως 1 δισεκ. δολάρια εσόδων, αλλά η τράπεζα θα είναι σε θέση να διατηρήσει τα έσοδά της μεταφέροντας κάποιες θέσεις εργασίας στο Παρίσι, δήλωσε ο Γκάλιβερ.

Οι εταιρίες δαπανούν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να ετοιμαστούν για την αποχώρηση της Βρετανίας, με τις διεθνείς τράπεζες να συστήνουν νέες θυγατρικές στην ΕΕ ή να επεκτείνουν τα υφιστάμενα γραφεία τους.

Ο πρόεδρος της HSBC Ντάγκλας Φλιντ δήλωσε ότι συμμετείχε σε συνάντηση του υπουργού για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις και διευθυντικών στελεχών των βρετανικών επιχειρήσεων αυτόν τον μήνα όπου διαφάνηκαν ενδείξεις μιας βελτιωμένης σχέσης μεταξύ της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων για το Brexit.

"Η συνάντηση ήταν η ένδειξη αυτού, ήταν μια καλοσχεδιασμένη συνάντηση με τους κατάλληλους ανθρώπους στην αίθουσα και την κάθε πλευρά να ενδιαφέρεται να κατανοήσει την άλλη", δήλωσε σήμερα ο Φλιντ στο Reuters.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter