Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ολοένα και περισσότερα γερμανικά προϊόντα φθάνουν στην Κίνα με το τρένο

train china

Οι εμπορευματικές αμαξοστοιχίες φέρνουν ολοένα και περισσότερα γερμανικά προϊόντα στην Κίνα, σύμφωνα με τις κινεζικές τελωνειακές Αρχές. Την περασμένη εβδομάδα έφθασε στην ζώνη διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου του Χανγκτζόου ένα φορτίο με βρεφικό γάλα και ποτά από τη Γερμανία. Πρόκειται για τη 58η αποστολή εμπορευμάτων που παρέλαβε η εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Dolphin Cross-Border Technology.

«Τα γερμανικά προϊόντα θεωρούνται ότι έχουν διάρκεια. Σερβίτσια, παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, φίλτρα νερού και βρεφικό γάλα είναι πολύ δημοφιλή στους Κινέζους καταναλωτές», δήλωσε ο Χου Σιαοσιάο, διευθυντής της εταιρίας.

Από πέρυσι τον Μάιο, μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κίνας-Ευρώπης έχουν εισαχθεί γερμανικά προϊόντα αξίας άνω των 64 εκατ. γιουάν, που αντιστοιχούν περίπου στο 37% της συνολικής αξίας των εισαγόμενων προϊόντων μέσω των σιδηροδρόμων, σύμφωνα με τις τελωνειακές Αρχές στο Χανγκτζόου.

Τα προϊόντα φθάνουν στο Γιγού και στη συνέχεια στις γειτονικές πόλεις Χανγκτζόου και Νίνγκμπο πριν διανεμηθούν σε όλη τη χώρα. Το ταξίδι με το τρένο από το Ντούισμπουργκ της Γερμανίας μέχρι το Γιγού διαρκεί περίπου 14 ημέρες, περίπου το ήμισυ του χρόνου που χρειάζεται η μεταφορά των εμπορευμάτων διά θαλάσσης.

Σύμφωνα με τη Γενική Διοίκηση Τελωνείων, οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Κίνας και της Γερμανίας από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο διαμορφώθηκαν στα 434,5 δισεκ. γιουάν (περίπου 63,9 δισεκ. δολάρια) αυξημένες κατά 13,4% σε ετήσια βάση. Οι εισαγωγές ανήλθαν στα 247,3 δισεκ. γιουάν (περίπου 36,4 δισεκ.δολάρια), αυξημένες κατά 12,4%, ενώ οι εξαγωγές ανήλθαν στα 187,2 δισεκ.γιουάν (27,5 δισεκ. δολάρια), αυξημένες κατά 14,7%.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter