Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Kίνα, Αυστραλία δεσμεύονται να ενισχύσουν τις εμπορικές τους σχέσεις

23 160514sydney opera2

Η Κίνα θα ανοιχτεί περισσότερο στον υπόλοιπο κόσμο και θα εργαστεί με την Αυστραλία για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, δήλωσε σήμερα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ. Αυτό θα στείλει ένα θετικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι οι δύο πλευρές θα στηρίξουν την απελευθέρωση του εμπορίου και των επενδύσεων και θα διατηρήσουν το ισχύον παγκόσμιο εμπορικό σύστημα, δήλωσε ο Λι σε συνομιλίες με τον Αυστραλό ομόλογό του Μάλκολμ Τερνμπουλ.

Ο Λι έφθασε στην Καμπέρα χθες το βράδυ για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αυστραλία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2013.
Σημειώνοντας την αυξανόμενη τάση προστατευτισμού, ο Λι δήλωσε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να εργαστεί με την Αυστραλία και άλλες χώρες για να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του ο Τέρνμπουλ χαιρέτισε τις στενές σχέσεις, τη συνεργασία καθώς και τη συχνή επικοινωνία μεταξύ της Κίνας και της Αυστραλίας. Δήλωσε ότι η Αυστραλία θα εμβαθύνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη με την Κίνα και θα διατηρήσει την καλή δυναμική των διμερών σχέσεων.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter