Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι και ο αμερικανός ΥΠ.ΕΞ δηλώνουν έτοιμοι να εργασθούν για μια σινοαμερικανική προσέγγιση

20 134011Xi usa

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσαν την Κυριακή έτοιμοι να εργασθούν μαζί για μια προσέγγιση ανάμεσα στις δύο χώρες τους, κατά την πρώτη επίσκεψη στο Πεκίνο του νέου επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, κατά την οποία κυριάρχησε το ζήτημα των πυρηνικών της Βόρειας Κορέας. «Γνωρίζουμε ότι μέσω του διαλόγου θα φθάσουμε σε μια καλύτερη κατανόηση η οποία θα οδηγήσει σε ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ και θα δώσει τον τόνο της μελλοντικής σχέσης συνεργασίας μας», δήλωσε ο Τίλερσον απευθυνόμενος στον οικοδεσπότη του, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο Μέγαρο του Λαού.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδίδει «πολύ μεγάλη αξία στις επικοινωνίες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί» ανάμεσα στον Σι και τον ίδιο.

«Προσδοκά να διευρύνει αυτή την κατανόηση με την ευκαιρία μιας επίσκεψης στο μέλλον», δήλωσε ο Τίλερσον.

Ο Σι εξέφρασε την πεποίθηση πως η σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες «μπορεί να προχωρήσει προς τη σωστή κατεύθυνση» και πρόσθεσε πως έχει επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον Τραμπ.

«Αμφότεροι πιστεύουμε πως η σινοαμερικανική συνεργασία από εδώ και στο εξής είναι η κατεύθυνση για την οποία και οι δύο προσπαθούμε. Αμφότεροι αναμένουμε μια νέα εποχή εποικοδομητικής συνεργασίας», τόνισε ο κινέζος πρόεδρος.

Πηγή: AΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter