Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έκρηξη στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι: Ένας τραυματίας

gallia parisi dnt ekriksi

Διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε την ώρα που άνοιγε παγιδευμένη επιστολή η οποία εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο Παρίσι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η άτυχη γυναίκα βρίσκεται «μεταξύ ζωής και θανάτου». Η γαλλική αστυνομία είχε κάνει αρχικά λόγο για έναν ελαφρά τραυματία. Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε αργά το πρωί, πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο. Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο «για προληπτικούς λόγους».

Η επιστολή φέρεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, να είχε σταλεί μέσω ταχυδρομείου.

Για δειλή πράξη βίας έκανε λόγο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, από τη Φρανκφούρτη, όπου βρίσκεται.

«Πληροφορήθηκα για την έκρηξη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό ενός μέλους του προσωπικού μας. Βρίσκομαι σε επαφή με το γραφείο και εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου εκεί. Καταδικάζω τη δειλή πράξη βίας και βεβαιώνω εκ νέου τη βούλησή μας να συνεχίσουμε, στο πλαίσιο της εντολής που έχουμε λάβει στην τρέχουσα θητεία. Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού και την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού μας», σημείωσε.

naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter