Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

H Lloyds «κόβει» 1.340 θέσεις εργασίας στη Βρετανία

lloyds 180 b

Η Lloyds, η μεγαλύτερη στεγαστική τράπεζα της Βρετανίας, πρόκειται να εξαλείψει περίπου 1.340 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματός της για μείωση κόστους που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014. Η κίνηση γίνεται στο πλαίσιο ενός σχεδίου που στοχεύει στη μείωση 12.000 θέσεων μέχρι το 2017, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων Accord. Οι νέες απολύσεις οδηγούν τις συνολικές μέχρι στιγμής περικοπές στις 8.680.

«Ανησυχούμε βαθιά τόσο για την κλίμακα όσο και για το ρυθμό με τον οποίο αυξάνονται οι περικοπές», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του σωματείου Accord, Ged Nichols. «Αυτή η προσέγγιση δεν κάνει τίποτα για να δώσει κουράγιο σε αυτούς που θα μείνουν στην επιχείρηση», κατέληξε.

Η τράπεζα, η οποία απασχολεί 74.117 άτομα συνολικά, τόνισε πως θα δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας και πως θα προσπαθήσει να μετακινήσει κάποιους εργαζόμενους σε άλλους ρόλους.

«Όπου είναι απαραίτητο να φύγουν οι εργαζόμενοι, η εταιρία θα προσπαθήσει να το πετύχει αυτό προσφέροντας εθελούσια έξοδο», ανέφερε η Lloyds σε δική της ανακοίνωση σύμφωνα με το Bloomberg. «Υποχρεωτικές μειώσεις θα είναι πάντα η έσχατη λύση», πρόσθεσε.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter