Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αμερικανικό αντιτορπιλικό ξανά στόχος πυραυλικής επίθεσης από την Υεμένη

3745317B22B6AE7C75FB06A0D48A2710

Αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έγινε στόχος αποτυχημένης πυραυλικής επίθεσης που εξαπολύθηκε από περιοχή της Υεμένης την οποία ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters. Το πλήρωμα του USS Mason, το οποίο συνοδευόταν από το USS Ponce, αποβατικό σκάφος, αντέδρασε με ομοβροντία αμυντικών πυρών στην εκτόξευση δύο πυραύλων, ουδείς εκ των οποίων έπληξε το πλοίο ή προκάλεσε ζημιές, καθώς το αντιτορπιλικό έπλεε βόρεια των Στενών Μπαμπ αλ Μάνταμπ, σύμφωνα με τους αξιωματούχους που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας..

Η νέα επίθεση εναντίον ενός αμερικανικού πολεμικού εντείνει την πίεση στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να προχωρήσουν σε αντίποινα—κάτι το οποίο, εάν συμβεί, θα σηματοδοτήσει το πρώτο άμεσο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον των Χούθι και κατά συνέπεια την άμεση εμπλοκή της Ουάσινγκτον στον πόλεμο στην Υεμένη. Το Πεντάγωνο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει πλήγματα σε αντίποινα χθες Τρίτη.

Οι επιθέσεις εναντίον πλοίων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, όπως και η επίθεση της 1ης Οκτωβρίου με στόχο πλοίο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θέτει εν αμφιβόλω την ασφαλή διέλευση στα στενά Μπαμπ αλ Μάνταμπ, μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς του κόσμου.

Οι Χούθι, οι οποίοι πολεμούν εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ αλ Χάντι, διέψευσαν κατηγορηματικά ότι ευθύνονται για την προηγούμενη επίθεση εναντίον του Mason και του Ponce, την Κυριακή, όμως Aμερικανοί αξιωματούχοι αντιθέτως διατείνονται ότι έχουν αυξανόμενες ενδείξεις πως οι σιίτες αντάρτες προχώρησαν στις επιθέσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter