Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Goldman Sachs, JP Morgan και Morgan Stanley εξετάζουν έξοδο από το Λονδίνο

0ba5497f70b149dc81566fd2abb34122

Την μετεγκατάσταση ορισμένων δραστηριοτήτων τους από το Λονδίνο φέρεται να εξετάζουν πλήθος τραπεζών, μεταξύ των οποίων και η Goldman Sachs, την ώρα που η Φρανκφούρτη εντείνει τις προσπάθειές της να προσελκύσει περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του το CNBC. Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται δημοσίευμα των Sunday Times, η Goldman Sachs καταστρώνει σχέδια για την πιθανή μεταφορά 2.000 υπαλλήλων σε ανταγωνιστική ευρωπαϊκή πόλη σε περίπτωση που η Μ. Βρετανία χάσει μετά το Brexit τα επονομαζόμενα δικαιώματα διαβατηρίου (passporting rights), τα οποία επιτρέπουν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν στη χώρα να δραστηριοποιούνται σε όλη την ΕΕ. Η διατήρηση αυτών των δικαιωμάτων ή παρόμοιων θεωρούνται πολύ κρίσιμα για να συνεχίσει το City του Λονδίνου να αποτελεί το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης.

Με email της στο CNBC η Goldman Sachs επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας πως "εξακολουθούμε να εργαζόμαστε πάνω σε όλες τις πιθανές επιπτώσεις του Brexit”. "Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το τι θα αποφέρουν οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ όσον αφορά τοπ λειτουργικό πλαίσιο της τραπεζικής βιομηχανίας.

Ως εκ τούτου, δεν έχουμε λάβει κάποια απόφαση για το ποια θα είναι η τελική μας απάντηση στο Brexit, παρά την φημολογία των ΜΜΕ περί του αντιθέτου", διευκρινίζει στην απάντησή της η Goldman Sachs.

Στο μεταξύ, στο συνέδριο του IIF στη Νέα Υόρκη το Σαββατοκύριακο ο James Gorman, CEO της Morgan Stanley δήλωσε πως η Νέα Υόρκη είναι ανάμεσα στους μεγάλους κερδισμένους του Brexit. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η εταιρεία του εξετάζει κατά πόσο χρειάζεται να έχει κεντρικά γραφεία σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή απλά πρέπει να μεταφέρει συγκεκριμένες δραστηριότητες εντός του μπλοκ, ενώ αναρωτήθηκε εάν οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο επικεφαλής της JP Morgan, Jamie Dimon σημείωσε ότι το Brexit μπορεί αν δημιουργήσει πολυετή αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν σημαντικές δραστηριότητες στο Λονδίνο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους FT ο Dimon φέρεται να δήλωσε πως η τράπεζά του περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να δει αν θα χρειαστεί να μεταφέρει κάποιες από τις δραστηριότητές της σε άλλη χώρα.

 

Πηγή: www.capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter